fbpx

Medisinsk rynkebehandling

Medisinsk rynkebehandling

Reduser linjer og rynker og nyt et mer ungdommelig utseende

Medisinsk rynkebehandling. Botulinumtoksin er et muskelavslappende legemiddel, som brukes til å behandle pasienter medisinsk og kosmetisk. Området som blir behandlet blir ikke numment eller følelsesløs, men musklene som blir behandlet får redusert bevegelighet. Da reduseres utseende på linjer, som gir et friskt, mer ungdommelig og naturlig utseende.

Botulinum toksin injiseres ikke i rynker, men i musklene som forårsaker at rynkene dannes.

I henhold til loven om legemiddelhåndtering og retningslinjer fra helsedirektoratet, kan kun leger ordinere en behandlingsplan med Botox / botulinumtoksin. Derfor må du forut for denne typen behandling vurderes av en av våre leger. Konsultasjonen er en godkjenning for behandling av deg på Deja Vu AS. Konsultasjon hos legen trenger ikke fornyes de første 12 måneder, så fremst din helsetilstand ikke endres.

Behandlingsforløp

Steg 1

Alle behandlinger starter med en konsultasjon, som inkluderer analyse av ansiktet. Pasientens ønskede resultater diskuteres og sammen utformer vi en behandlingsplan.

​Steg 2

Etter konsultasjonen kan behandlingen gis. Prosedyre for injeksjon av botulinumtoksin er enkel, og tar noen få minutter. En tynn sprøyte brukes til å injisere i det valgte området. Alle behandlinger gjennomføres med meget liten risiko for komplikasjoner.

​Steg 3

Før pasienten forlater klinikken, får du skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter det kosmetiske inngrepet. Vi setter opp kontrolltime 1-2 uker etter inngrepet. Eventuelle justeringer av resultatet avtales med behandler på kontrolltimen.

Ofte stilte spørsmål - Medisinsk rynkebehandling

Når man injiserer BTX bruker man svært tynne nåler, og man kjenner knapt at man får noen stikk. Selve behandlingen tar noen få minutter.

Dette er en ny praksis etter føringer fra helsedirektoratet i April 2019. En sykepleier kan ikke ta beslutningen om å tilby behandling med botulinumtoksin, men sykepleieren kan imidlertid injisere legemidlet dersom en lege har besluttet behandling med botulinumtoksin.

Det er et krav at sykepleieren har fått tilstrekkelig opplæring. Ansvarlig lege skal på forhånd ha vurdert at sykepleieren har den nødvendige kompetansen og tilgjengelige midler for å håndtere uventede hendelser, som for eksempel allergiske reaksjoner.

Kan leses i fulltekst her: https://www.helsedirektoratet.no/tema/helsepersonelloven/rekvirering-og-bruk-av-botulinumtoksin-botox

Det varierer fra pasienten, men regner vanligvis med å se resultatene innen 2 – 5 dager ettersom injiserte muskelen slapper av. Resultatene er subtile og naturlige, noe som gjør at du ser finere og mer ungdommelig.

Effekten på botulinumtoksin får man først etter 4-10 dager. Du vil derfor ikke ha noe synlige forandringer eller tegn på sprøytene etter endt behandling og kan gå rett tilbake til jobb etter lunsj.

Denne behandlingen er trygge og effektive når det administreres av en lege eller sykepleier som har riktig forståelse av den underliggende ansiktsmuskulaturen.

Uønskede bivirkninger er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Noen kan få forbigående hodepine et par dager etter behandlingen. Dersom man behandler pannen, vil den ytterste delen av øyenbrynene kunne heves noe. Dette er imidlertid lett å korrigere og det anbefales at kunden kommer inn til kontroll og får satt en liten dose i muskel som senker øyebryn tilbake til normal posisjon.

Hver pasient reagerer annerledes, men generelt avtar effekten gradvis og naturlig over 3-5 måneders periode.

Nei. Behandleren studerer ansiktsmuskulaturen og administrer riktig mengde produkt for deg, slik at du får en naturlige og subtile resultat.

“Fryse ansiktet” eller unaturlige utseendet skjer som som følge av overbehandling.

Bilde av mann som får botox injeksjon - Medisinsk rynkebehandling - Østfold Plastikkirurgi Moss - Fillerbehandling, Dermapen og kjemisk Peeling

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle