Kjemisk Peeling

Reduser linjer og rynker og nyt et mer ungdommelig utseende

Kjemisk peeling er en metode for effektiv hudfornyelse og reparering av ulike hudskader som rynker, akne, pigmenteringer og solskader. Med kjemisk peeling jobber vi med stabiliserte hydroksysyrer og A-vitaminsyrer i ulike styrker.

Virkestoffene har lavere pH-verdi enn hudens egen og lager en kontrollert skade som fremmer produksjonen av ny hud med et forbedret utseende.

Bilde av utførelse med kjemisk Peeling på pasient - Østfold Plastikkirurgi Moss - Medisinsk Hudpleie

Behandlingsområder

Bilde av utførelse med kjemisk Peeling på pasient - Østfold Plastikkirurgi Moss - Medisinsk Hudpleie

Behandlingsforløp

Steg 1

Alle behandlinger starter med en konsultasjon, som inkluderer analyse av ansiktet. Pasientens ønskede resultater diskuteres og sammen utformer vi behandlingsplan.

Steg 2

Umiddelbart etter konsultasjonen kan behandlingen gis. Prosedyre for kjemisk peeling er enkel, og tar fra 30-60 minutter. Alle behandlinger gjennomføres med meget liten risiko for komplikasjoner.

Steg 3

Før pasienten forlater klinikken, får du skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter det kosmetiske inngrepet.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan foregår behandlingen?

Kjemisk peeling virker i det øverste cellelaget av huden (stratum corneum). De svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden, og gir en lett avskalling av huden (peeling). Dette fjerner det øverste hornlaget, og gir en glattere, renere, strammere og mer glinsende hud.

Hva kan behandles?

Det finnes en rekke peelinger på markedet som er spesialiserte til ulike behandlingsformål. Blant de viktigste områdene hvor kjemisk peeling kan være nyttig er ved:

  • Fine rynker og ujevnheter i huden
  • Dypere rynker kan behandles med kraftigere peelinger
  • Kviser (akne)
  • Pigmentflekker
  • Fregner
  • Melasmer
  • Solskadet hud
  • Leverflekker
  • Arr i huden
  • Akne arr (kvisearr)

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

I noen tilfeller kan man oppnå ønsket effekt på huden allerede etter én behandling. Hvis peelingen er en svak behandling, kan det ofte være nødvendig med flere behandlingssekvenser for tilfredsstillende resultat, gjerne inntil 4 sekvenser. For vedlikeholdsbehandling kan det være nyttig med ca 1 behandling per måned.

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Helt generelt vil du merke at peeling vil gi deg mykere, jevnere og glattere hud med raskere produksjon av nye, friske hudceller.
• Det vil stimulere nydannelse av hudcelle og dermed bedre hudkvalitet.
• Behandler rynker og gir et ungdommelig utseende som resultat. Egner seg godt for uren/acne hud.
• De med tydelig solpåvirket hud har generelt svært god effekt av kjemsik peeling.

Er det noe nedetid etter behandlingen?

Ved behandling med milde peelinger (micropeel eller luch peel) er det gjerne ingen såkalt nedetid i etterkant – det vil si at du kan gå rett på jobb eller ut og treffe venner. Ved behandling med kraftigere typer kjemisk peeling, kan nedetiden derimot vedvare fra noen dager til et par uker.

Forberedelser før kjemisk peeling

Selv om kjemisk peeling er en trygg, effektiv og populær kosmetisk behandling, vil du ofte anbefales å gjøre litt research og forberedelser før behandlingen starter. Spesielt gjelder dette dersom du velger en av de mest effektfulle behandlingene.

Har du noen spørsmål? Ring oss nå!

400 50 505