Hårtransplantasjon

Om hårtransplantasjon

Hårtransplantasjon med FUE-metoden er den mest moderne metoden for hårtransplantasjon. Den brukes på både kvinner og menn som ønsker tettere hår eller skjegg. Legen tar ut hårsekker én etter én fra bakhodet som er donasjonsklare. Noen ganger brukes hår fra skjegg og bryst, dersom det er behov for flere hår til å dekke et større område. FUE-metoden, gir så og si ingen synlige linjær arr sammenlignet med den klassiske FUT metoden. Man skal vite at man får små nesten usynlige hypopigmentertere arr der hårsekkene plukkes ut, men disse er dog ikke synlige uavhengig av frisyre. Derfor foretrekker nesten alle våre pasienter FUE-metoden.

3 faser

Operasjonen er delt inn i 3 faser. I første fase bedøves donasjonsområdet med lokalbedøvelse før legen tar ut hårsekkene. Deretter er det lunsjpause for pasienten, mens legen med hjelp av sine assistenter sorterer ut de beste hårsekksgruppene. Når pasientene er tilbake fra lunsj, begynner den andre fasen. Legen lager kanalene i hodebunnen der hårsekkene skal settes inn. Under den siste fasen setter legen inn hårsekkene i kanalene, med hjelp av sine assistenter. Alt dette tar fra omtrent 2,5 timer til 7 timer, avhengig av størrelsen på område som skal dekkes. Prosessen er smertefri, da legen allerede har bedøvd pasienten som kan lese bok, eller se på film under den andre og tredje fasen. Pasienten vaskes etter operasjon og mottar post-operative instrukser, samt bandasje som skal sitte på i 24 timer. Det nye håret faller av etter 2 til 3 uker og begynner så og vokse ut etter et par måneder. Sluttresultatet trenger ca. 9-12 måneder for at alt skal vokse tett og naturlig. Vi er veldig stolte av våre resultater og ikke engang frisører kan legge merke til at våre pasienter har utført en hårtransplantasjon.

Seriøs klinikk

Når man bestemmer seg for å utføre hårtransplantasjon, er det viktig å velge en seriøs klinikk. Det kan være en god idé og se på legens resultater fra tidligere operasjoner. I vår klinikk er det kun legen som konsulterer pasientene, ikke en salgsperson som utgir seg for å være en hårtransplantasjonsekspert, eller en konsulent som mangler medisinsk utdannelse. Det er veldig enkelt å bli villedet av feilaktig informasjon. Derfor anbefaler vi alle finner så mye informasjon som mulig om inngrepet, og å være skeptisk dersom man ikke konsulteres av lege. Det finnes klinikker som for eksempel sier at hårtransplantasjon med FUE-metoden ikke er et kirurgisk inngrep, eller at FUE-metoden er arrfri. Det er feilinformasjon og salgssnakk, og vi anbefaler alle å være ekstra forsiktige dersom man skulle få denne informasjonen fra en klinikk. Vi synes det er viktig at du kan kommunisere med en lege som snakker ditt språk under konsultasjonen, da det er viktig at lege og pasient forstår hverandre fra begynnelse til slutt for å unngå misforståelser.

Hvorfor ta en hårtransplantasjon i vår klinkk?

Først og fremst har vi mye erfaring innenfor hårtransplantasjon, og vi lar våre resultater snakke for oss. Vår lege snakker flytende norsk, og pasienten kan kommunisere med sin opererende lege på sitt språk. Vi er alltid ærlige om antall hår som trengs for å oppnå ønsket resultat, og overbehandler aldri en pasient for å tjene ekstra penger.

Vi informerer om at det kan trenges en ny hårtransplantasjon i fremtiden for å dekke andre områder, og da er det viktige å fortsatt ha donasjonshår. Det skaper trygghet og sikkerhet for pasienten, som vil forstå hva som trengs nå, og hva som eventuelt kan være nødvendig i fremtiden. Vi er stolte av våre resultat og verdsetter den kvaliteten vi kan tilby våre pasienter.

emil-rizk-operasjon

FAQ

FAQ

Hvordan går konsultasjonen til og hvem leder den?

Konsultasjoner skjer gjerne online via skype, epost eller på selve klinikken. Under konsultasjonen går legen grundig igjennom hvorfor man mister hår, hvordan prosedyrene fungerer, og hvor mange hårsekker som trengs for å skape et naturlig resultat.

Individuell plan

Hver pasient trenger en individuell plan dersom man bestemmer seg for å ta en hårtransplantasjon. Vi tilbyr selvsagt dette. Konsultasjonen gjøres av en norsk autorisert lege på ditt språk. Alt for å unngå misforståelser som kan skje dersom man konsulteres av en person som mangler medisinsk utdannelse.

Legekonsultasjon

Vi anbefaler, og ikke kun bare for hårtransplantasjoner, at man skal konsulteres av en lege før et inngrep som utføres av en lege, og ikke av en person som uttaler seg å være en “hårtransplantasjonsekspert” eller “konsulent” som mangler medisinsk utdannelse. For eksempel dersom du skal utføre en hofteoperasjon, så vil du nok snakke med kirurgen før operasjonen, og ikke med kirurgens assistent. Dette er en selvfølge for oss.

Kirurgisk inngrep, ja eller nei?

Ja, men man må være veldig bevisst på når man foretar et kirurgisk inngrep, så velger man hårtransplantasjon med FUE-metoden. Vi advarer mot klinikker som bruker feilinformerer pasienter ved å påstå at dette er et “ikke kirurgisk” inngrep, for å lokke pasienter.

Kan alle ta en hårtransplantasjon?

Nei, dessverre får omtrent hver 5 person som søker hjelp for hårtap avslag. Det er ikke noe vi liker, men vi gjør dette for pasientens beste for at de ikke skal ha for store forhåpninger om å få tilbake håret sitt dersom dette er umulig. Vi kan anbefale andre alternativer for disse pasientene, og alt sammen tar vi i løpet en konsultasjon.

Pris og hvordan betaler jeg?

Vi har forhåndsbetaling på 20% av den totalt behandlingssummen. Dette er non-refundable og trekkes av den totale summen på selve behandlingsdagen. Denne avgiften er sikkerhet for å sikre behandlingen på en bestemt dato.

Kommer jeg til å få arr?

Ja, man skal være veldig bevisst på at man får arr etter en FUE-operasjon. Det er ikke likt det lineære arret som en FUT-operasjon gir. Arrene fra en FUE-operasjon består av små hypopigmenterte prikker fra de hårsekkgruppene man tar ut individuelt. Med en erfaren lege, kan man føle seg trygg på at arrene blir så små som mulig. Disse legges ikke merke til, selv ved korte frisyrer. Det finnes klinikker som påstår at FUE-metoden er en arrfri metode. Dette er feilinformasjon. Vi fraråder å behandles ved klinikkene som påstår dette.

Hvem er legen?

Dr. Emil Rizk er en autorisert lege i Norge som snakker norsk, dansk, svensk, polsk og engelsk. Han er utdannet i Warszawa og har mange års erfaring med både FUE, FUT&BHT-metoden. Han er opplært i Miami, Wrocław og Istanbul. Emil utfører ca. 12 til 15 operasjoner hver måned, og lar alltid resultatene tale for seg selv.

Får jeg noen garanti?

Ja, vi tilbyr skriftlig garanti på at mer enn 90% av alt hår gror ut.

Gjør det vondt?

Det gjør kun vondt i et par sekunder når legen setter lokalbedøvelsen med en sprøyte. Deretter kjenner man ikke noe mer under resten av operasjonen.

Kan jeg trene direkte etterpå?

Vi anbefaler at våre pasienter tar det rolig de første 2 ukene etter operasjonen. Deretter kan man gå tilbake til vanlige treningsrutiner. Man kan gå en turer de første ukene etter operasjonen, men vær veldig forsiktig med hodet.

Hvor lang tid tar det?

Tiden som er nødvendig beregnes ut fra størrelsen på operasjonen. Fra ca. 2,5 timer til ca. 7 timer.

Når ser jeg sluttresultatet?

Håret begynner å gro ut allerede etter et par måneder, og blir tettere og tettere for hver måned. Sluttresultatet synes etter ca. 9-12 måneder.

Hvorfor mister jeg hår?

Det er mange forskjellige grunner. Faktorer som genetikk, alder, stress og hormoner påvirker hårtap. Vi går grundig igjennom dette på konsultasjonen.

Kan jag stoppe hårtapet?

Ja, man kan bremse hårtapet med hjelp av medisiner, og laserbehandling med Low Level Laser kammer man kan kjøpe online. Dette kan ses som et supplement til en hårtransplantasjon som til slutt er den eneste løsningen til hårtap.

Inngår PRP behandling?

Ja, for å få best mulig resultat, tilbyr vi gratis PRP behandling til våre pasienter.

Har du noen spørsmål? Ring oss nå!

400 50 505